Instagram Travel Thursday: Kaikkea pitää kokeilla?

Otsikko pätee niin Instagram Travel Thursday-tempaukseen, kuin postauksen aiheeseenkin. Tuo ensimmäinen on osa syyllisenä tähän uudelleen heränneeseen bloggaus intoon. Ja koska kaikkea pitää kokeilla, niin tässä sitä ollaan! 

Kävin viime kesänä pitkästä aikaa Tukholmassa. Edellisestä reissusta oli aikaa yli 10 vuotta, joten oli jo aikakin palata länsinaapuriin.

Matkaseuralaisena toimi äitini, joka jostain käsittämättömästä syystä vastustaa kaikkea matkustamista. Ja kyllä – voin kertoa, että asia on puhuttanut vuosien varrella…  

Matkaseuralaisesta johtuen jo ennakkoon oli tiedossa, että kaikki ”kiva” pitäisi jättää vähemmälle. Nimittäin keskustelut aiheesta ”Satamasta hotellille kuljetaan sitten metrolla” aloitettiin noin kaksi kuukautta ennen matkaa ja vielä metroa odottaessakin tätä samaa keskustelua jatkettiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin: äiti saatiin metroon parikin kertaa reissun aikana.

Aikaa Tukholman tutkimiseen oli vain kolme kokonaista päivää. Tuossa ajassa ehti kuitenkin hyvin kierrellä vanhan kaupungin kujia, käydä katsomassa vahdinvaihtoa linnan pihalla, tutustua Skanseniin asukkeineen, ihailla Fotografiska Museetin, kuninkaanlinnan ja Nobel-museon näyttelyitä ja shoppaillakin hiukan. Ei siis mitään kovin erikoista, mutta ihan mukavaa.

Kuitenkin ennen matkaa löysin netistä jotakin mitä piti ehdottomasti kokeilla: Kattokävely! Mikäs sen hienompaa lievää korkeanpaikan kammoa potevalle lakeuden kasvatille, kuin päästä opastetulle kierrokselle Tukholman kattojen yllä. Varasin siis paikkani kierrokselle. Matkaseuralaista infosin asiasta vasta maksun suoritettuani.

Päivä, jolle olin kattokävelyn varannut oli sateinen ja pelkäsinkin jo ettei koko retki toteutuisi. Lisäksi kyseessä oli viimeinen päivä Tukholmassa eli jos retki peruuntuisi, se olisi sitten siinä. Vähän jännitti kun vesisateessa kävelin kohtauspaikalle Riddarholmenin sarelle vanhan kaupungin kupeeseen. Huonosta säästä huolimatta paikalle kertyi lopulta vajaan kymmenen hengen kansainvälinen ryhmä odottamaan oppaita. Oppaiden saavuttua kävi selväksi, ettei vesisade haittaisi retkeämme vaan kaikille löytyisi  sadeviitat.

Kävely itsessään osoittautui aika lyhyeksi, kiersimme korttelin mittaisen matkan kattoja pitkin. Matka kaikkineen oli 300-400 metriä. Jos joku kysyisi, en välttämättä lähtisi tätä aktiviteettia suosittelemaan kaikille, meidänkin ryhmästämme osa tunsi olonsa petetyiksi lyhyen matkan vuoksi. Mutta omalla kohdallani oppaiden tarinat, kuvien ottaminen ja kauniit maisemat Tukholman kattojen ylle tekivät retkestä kokeilemisen arvoisen.

Siitä, mikä on Instagram Travel Thursday voi käydä lukemassa esimerkiksi loistavasta Destination Unknown-blogista, jota kirjoittava Satu on yksi Suomen kolmesta virallisesta #IGTravelThursday järjestäjästä. 

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

  1. Satu VW sanoo:

    Kattokävely! Tuosta en olekaan kuullut, olisi kiva kokeilla. Ja mahtavaa että lähdit IG Travel Thursday kamppikseen mukaan, toivottavasti sinut nähdään täällä uudestaankin! :) Niin ja kiitos kauniista maininnasta… :)

    Tykkää

  2. VeeraBianca sanoo:

    Kivaa, että olet mukana IG Travel Thursdayssä, tervetuloa! Ihania otoksia Tukholmasta :) Mulla on sama pulma äitini kanssa, mutta nyt hällä on lento buukattuna :D

    Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s