Instagram Travel Thursday: Museokeskus Vapriikki

Viime viikosta innostuneena täällä taas. Fiksuna siirsin puhelimesta kuviakin talteen ja niitä lataillessa mietiin, mitä tänne voisi postailla. Muuten tosiaan hyvä idea, mutta siirsin kuvat puhelimesta työkoneelle. Joka siis on töissä. Toisin kuin minä. Joten nopea vilkaisu puhelimen kuviin. Monta tärähtänyttä kuvaa viime lauantain Von Hertzen Brothersin keikalta, kasa epäonnistuneita otoksia kavereiden koirasta ja sekalainen setti sukulaislapsia.

Sekä muutama kuva viime kesältä, kun käytiin ihmettelemässä Terrakotta-armeijaa Museokeskus Vapriikissa. Sinänsä ajankohtainen aihe, että näyttely on auki vielä tämän kuun loppuun saakka. Vielä siis ehtii käydä ihastelemassa noita mielettömiä käsityötaidon näytteitä. Ja samalla voi ihmetellä, miten pitkällä kulttuuri Kiinassa on aikoinaan ollut (ja koettaa muistella mitä Suomessa tai Euroopassa tuohon aikaan tapahtui).

Vapriikki 1

Pakko kehua sekä Vapriikkia yleisesti, että tuota kyseistä näyttelyä. Kun välillä nuo vierailunäyttelyt ovat pienoisia pettymyksiä näyttelyesineiden vähäisen määrän tai esittelytekstien vuoksi, oli tämä näyttely ainakin omasta mielestäni lähellä täyttä kymppiä. Suosittelinkin näyttelyä varmasti kaikille jotka vaan jaksoivat kuunnella.

Vapriikki 2

Vapriikissahan on vaihtuvien näyttelyiden lisäksi todella tasokkaat perusnäyttelyt lähes aiheesta kuin aiheesta. Ne kaikki on kuitenkin vuosien varrella tullut kierrettyä läpi niin monta kertaa, että tällä kerralla käytiin Kiinan keisareiden aarteiden lisäksi ihmettelemässä vain Luonnontieteellistä museota. Melkein nolottaa myöntää, etten ollut aiemmin käynyt tutustumassa kyseiseen näyttelyyn.

Pitkän tauon jälkeen vuonna 2010 avattu Lumu osoittautui suhteellisen pienestä koostaan huolimatta monipuoliseksi ja kiinnostavaksi kokonaisuudeksi, jossa kävijöitä oli osallistettu hyvin. Tänne täytyykin suunnata kummitytön kanssa vaikka ensi kesänä. Meillä aikuisillakin aika kului esimerkiksi valokuvista lintuja tunnistaessa.

Ja lisäksi meille vuosien saatossa tamperelaistuneille selvisi sekin fakta, että kaupungissa on aikoinaan toiminut eläintarha jonka vetonauloina oli kaksi Puolasta lahjaksi saatua leijonaa!

Vapriikki 3

Ja kuten kuvasta näkyy, tämänkin museon vitriineistä löytyi kaikkea jännittävää. En tiedä kumpi oli pysäyttävämpi tuo saukko hampaineen vaiko tuo niskansa taittanut, kiiltäväksi lakattu kala. Kokonaisuus on kyllä äärimmäisen (hmm…) mielenkiintoinen.

Sillan alla

Vapriikki sijaitsee Tampereen keskustassa, kävelyetäisyydellä oikeastaan kaikkialta. Lisäksi vierestä löytyy mukavia terasseja ja ruokapaikkoja. Me piipahdimme vielä Terrakotta-armeijan jälkeen syömässä hyvin Jack The Roosterissa ja sen jälkeen kävelin Tammerkosken rantaa pitkin bussipysäkille. Mukavaa, että omassa kotikaupungissa on näin tasokas museokeskus jossa pääsee helposti matkustamaan vaikka toiselle puolen maailmaa tai tuhansien vuosien päähän menneeseen.

Instagram Travel Thursdaysta voi käydä lukemassa lisää esimerkiksi Destination UnknownRunning with Wild Horses, ja Kaukokaipuu -blogeista, joiden pitäjät toimivat tapahtuman virallisina järjestäjinä Suomessa. Instagramissa kuvia voi hakea hashtagilla #igtravelthursday.

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

  1. Satu VW sanoo:

    Argh, juuri kotiuduin Tampereelta ja tämä jäi käymättä!!! Sitä kyllä muutkin kehuivat, joten nyt hieman harmittaa…. No, täytyy seuraavalla kerralla tehdä parempi ”to do” lista kotimaanmatkalle :) Ja kiva kun olit mukana tälläkin viikolla!

    Tykkää

  2. VeeraBianca sanoo:

    Onpas tällä blogilla kiva layout! :) Mielenkiintoinen museokeskus indeed, pitänee reissata kohta Tampereelle!

    Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s