Uuden vuoden pehmeitä ja lämpimiä lupauksia

Loppiaisen kunniaksi siivosin lankavarastoja ja muita käsityötarpeita. Samalla inventoin keskeneräisiä kutimia. Miten niitä taas on kertynytkin noin paljon.

IMG_6119

Alkutilanne oli niin kaoottinen, että ensimmäinen kuva tuli napattua vasta kun tilpehöörit oli kaikki saatu jo samaan paikkaan. Puikot näyttää olevan jo siistissä järjestyksessä. Lopputulos näiden tavaroiden suhteen oli, että puikkoja lukuunottamatta järjestin ne kaikki omaan Ikean pahvilaatikkoonsa.

IMG_6128

Langat kerin näteille kerille ja koetin vähän päätellä mikä voisi olla mitäkin lankaa. Fiksumpi tietenkin säästäisi vyötteet, mutta tietenkin elämäänsä saa lisää jännitystä pitämällä nämä langat ihan sekaisin. Aika paljon näytti Novitan lankoja löytyvän, Nallea ja Seiska Veikkaa kun on tullut aina alesta hamstrattua. Lisäksi seassa on kyllä ihan laidasta laitaan alpakkaa, mohairia, puuvillaa, jotain keinokuituja ja trikookudettakin.

Päätin yllä näkyvän lankakasan nähtyäni, että tähänkin vuonna jatkuu sama lankavarastoja pienemmäksi operaatio. Tosin joulunahan jo sain mummilta useammankin kerän sen joltain ystävältään saamia lankoja. Mutta jos niitä ei oo ite ostanut niin silloinhan ei lasketa? ;)

IMG_6143

Siivouksen lopputulos oli tässä. Ikean pienemmässä laatikossa on ompelutarvikkeet ja isommassa trikookuteet. Muovikorissa langat ja Marimekon kangaskassissa epämääräiset lankakerät. Etualalla päättelyä vaille valmiit työt eli erinäinen kasa pannunalusia ja Eilen tein-blogin ohjeella tehdyt Ruista ranteeseen-kämmekkäät. Kyseisten kämmekkäiden kiristysnauhat on ehtineet jo kadota johonkin ennen kiinnitystä, mutta toisaalta en ollut muutenkaan ihan varma niistä. Toinen epävarmuutta herättävä asia on kämmekkäiden langan väri. Tuo neonpinkki on kyllä hieno, mutta siinä on pari asiaa jotka ei oo yhtään mua. Nimittäin ne neon ja pinkki. :)

Sinisestä muovipussista löytyy:

  • Vuoden 2012 Tampereen käsityömessuilta ostetusta Kauhavan kangasaitan lenkkimohairista kenties joku päivä valmistuva hihatin. Ohjehan on ehkä maailman aivottomin ja työtä on tehty jo yli puolen välin. Mutta pelkkä kyseisen langan esille kaivaminen sotkee jokaisen nurkankin punaisella nukalla… No, ehkä tuo jonakin päivänä valmistuu. Lenkkimohairlangan kohdalla ei nimittäin purkaminenkaan ole mikään erityisen houkutteleva asia.

Pinkissä korissa majailevat keskeneräisinä:

  • 1 kpl joululahja huiveja jostain Novitan superpaksusta langasta (Kelo?). Kyseisen huivin saajaa saati joulua jona se annetaan ei vielä ole päätetty.
  • Merinovillaiset kuvioidut läppälapanen ja toisen alku Hjertegarnin Palino-langoista. Nämä todennäköisesti saavat purkutuomion ja teen niistä jotkin kuviolliset tavalliset lapaset.
  • Kesällä aloitettu villapaita Novitan Pikkusiskosta. Paita jäi 1,5 hihaa vaille, kun kutojalla meni hermot hihan tekoon metallisilla sukkapuikoilla. Päätin odottaa hihojen loppuun saattamista siihen saakka että saisin aikaiseksi hankkia bambu-puikot samaa kokoa. No, asia muistui mieleen vasta ennen joulua ja varmistaessani vielä puikkojen kokoa huomasinkin että omasta puikkokokoelmastahan kyllä löytyisivät kyseistä kokoa sekä bambu että puiset puikot. No nyt paita onkin valmistunut hyvää vauhtia ja nuorten lätkän mm-kisoja seuratessa valmista on tullutkin uskomatonta vauhtia. Tosin finaalissa tuli keskityttyä enemmän pelin kuin kutimen seuraamiseen, ja tästä syystä hihan resoria saikin olla purkamassa useammankin kerran.
Villapaidan hihaa nuorten lätkämatsin aikana
Villapaidan hihaa nuorten lätkämatsin aikana

Lankavaraston pienentämisen lisäksi tein myös muutaman muun lupauksen:

  1. Aion käydä vuoden 2014 aikana vähintään kolmessa maassa.
  2. Aion harrastaa vähintään viittä uutta urheilulajia, tai kokeilla vähintään viittä uutta ohjattua tuntia kuntosalilla.
  3. Valmistua yliopistosta.
Mainokset

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s