Instagram Travel Thursday: Talviretkipäivä

Viime viikon lauantaina vietettiin talviretkipäivää. Retkipäivä on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alulle laittama tapahtuma, joka on jo muutaman kerran innostanut meitä kaikkia lähtemään retkelle. Tapahtuman nettisivuille on koottu yhteisiä retkiä, mutta niiden lisäksi voi tottakai retkeillä itsekseenkin. Tampereen seudulla ei tällä kerralla ollut järjestettyä tapahtumaa, mutta onneksi asun täällä metsän keskellä ja ulkoilumahdollisuuksia riittää.

Edellinen retkipäivä jäi välistä sairasteluiden vuoksi ja tälläkin kerralla olin antibioottikuurilla. Koska lauantain keli oli kuitenkin mitä mainioin, en antanut flunssan estää ulkoilua. Kaapista päälle tarpeeksi kerroksia ja reittivalinta ja etenemisvauhti sellaisiksi ettei hiki tai hengästyminen pääsisi yllättämään. Ja sitten vain ulos ovesta!

Jaksan  hehkuttaa ihanaa asuinaluettani jokaiselle joka vain suostuu kuuntelemaan (ja todennäköisesti kuuntelijan kiinnostuksen loputtuakin mainitsen vielä muutaman kerran miten hyvin viihdyn täälä). Kun suoraan rappukäytävän ovesta voi astua metsään ja lähin vaellusreittikin kulkee kilometrin päässä kotiovesta, ei aina muista asuvansa alle 10 kilometrin etäisyydellä Tampereen keskustasta.

Tälläkin kerralla suuntasin suoraan talon takana kohoavaan metsään. Onneksi joku naapuri oli tallonut lumeen polun, enkä joutunut aivan umpihankeen. Metsässä kulkevaa mökkitietä pitkin pääsee kätevästi Särkijärven sillan kupeeseen, ja seurailinkin tietä aikani kunnes poikkesin tutulle nuotiopaikalle järven rannalle. Vaikka yleensä olen arka kulkemaan jäällä, oli kaunis ilma houkutellut paikalle sen verran paljon muitakin kulkijoita että rohkaisin mieleni ja seurasin varovasti isoja saappaan jälkiä. Päättelin, että jos niiden suunnilleen 45 kokoa olevien saappaiden omistaja oli siitä pystynyt kulkemaan, niin tuskin minäkään sinne tippuisin. 

Särkijärven rantaa seuraillen jatkoin vielä viereisen Suolijärven maisemia ihailemaan. Järven rannalla kulkee mukava polku, jota käyn usein kesällä juoksemassa mutta talvisaikaan en ollut noissa maisemissa aiemmin käynyt. En lähtenyt kiertämään koko järveä, vaan oikaisin jään poikki järven ja kiipesin suoraan järvestä kohoavan jyrkänteen huipulle ihailemaan Hervantaa. Todellisuudessa siis toteamaan jälleen kerran että maisema olisi kaunis ilman niitä vastarannalta kohoavia kerrostaloja. Toisaalta, jos jostakin niin tuolta myös Hervanta voi näyttää kauniilta. :)

Loppumatka takaisin kotiin meni joutuisaan auringon jo laskiessa ja nälän tuodessa askeliin uutta lentoa. Tässä vaiheessa matkaa kamerakin sanoi yhteistyösopimuksensa irti pakkasen vuoksi ja kotiin päästyä omat poskeni loistivat niin punaisina, että epäilin kuumeen yllättävän uudelleen. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaan ulkoilu pelkästään paransi nuutunutta oloa. Kokonaisuudessaan olin ulkona lähes 2,5h ja linnuntietä kotiovelle oli kokoajan alle viisi kilometriä. Taas kerran sain muistutuksen siitä, ettei  elämyksiä ja kauniita maisemia tarvitse välttämättä hakea kaukaa. Tuttuun maisemaan sai uuden näkökulman kun käveli kaikessa rauhassa kamera kädessäni. Täytyy jatkossa opetella pitämään silmät auki tarkemmin ja nähdä myös nämä lähiympäristönsä maisemat sen sijaan että aina haaveilisi kaukomaiden maisemista.

Vaikka kotimaisemia tässä kehunkin, aion silti lauantaina hypätä lentokoneeseen ja suunnata muutamaksi päiväksi Israelin maisemia ihailemaan. Motivaatio huomisen työpäivän suhteen on pahasti pakkasen puolella, ja paljon mielummin nukkuisin pitkään ja pakkaisin laukun kerrankin ajatuksella ja rauhassa. Pakkaaminen näyttää olevan mielessä myös reissukaverilla. Tekstiä lukiessani totesin, että olen selvästi pidemmällä oman pakkausurakkani suhteen. Matkalaukustani kun löytyvät jo adapteri, kännykän laturi ja aurinkolasit sekä sekelit, joita kävin eilen vaihtamassa meille molemmille. Johdan siis 4-2 ja se jos mikä hymyilyttää (en tosin käynyt tuota alla olevaa selfietä nyt ottamassa vaan nappasin senkin lauantaina)… ;)

Tämä teksti on osa Instagram Travel Thursdaytä. Kampanjasta voit käydä lukemassa lisää esimerkiksi Running With Wild Horses, Kaukokaipuu ja Destination Unknown-blogeista, joiden pitäjät toimivat tapahtuman virallisina järjestäjinä Suomessa. Instagramissa kampanjan kuvat löytyvät hashtagilla #igtravelthursday.

Mainokset

4 Comments Lisää omasi

 1. Suomen talvi on vaan kauneinta ikinä. Onneks saatiin vihdoinkin lunta.

  Toi toinen iso kuva on aivan mieletön!!

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Kiitoksia! :) Tampere kyllä laittoi parastaan kuvien ottopäivänä! Onneksi saatiin lunta, se pimeys ja synkkyys alkoi jo vähitellen riittää ainakin mulle. Toivottavasti viikonlopuksi lauhtuisi sen verran että pääsisi jo hiihtämäänkin.

   Tykkää

 2. Ah, ihania kuvia kotiseuduiltani!! Tampere on kyllä paras, ja Suomen talvi on kaunis kuten Kea sanoikin. Nyt on tosin ihanaa nauttia kesästä täällä Uudessa-Seelannissa ;)

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Uusi-Seelanti ja kesä on varmasti ihanaa vaihtelua sen koko syksyn ja alkutalven pimeyden jälkeen! Itse palasin viime yönä Israelista C- ja D-vitamiinien tankkausreissulta ja vaikka kotona odottikin luminen maa ja pakkanen, olisi pari lisäpäivää auringossa kyllä maistunut… :)

   Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s