Instagram Travel Thursday: Betlehemin kuvia

Mikä näissä torstaipäivissä aina onkin, että hyvät suunnitelmat rauhassa kirjoitetusta postauksesta vaihtuvat ajatukseen etten kirjoita mitään. Tänäänkin kun lopulta aamuisen pommiin nukkumisen, kymmenen tunnin työpäivän ja kenkäostoksiin johtaneen bussista myöhästymisen jälkeen pääsin kotiin, oli suunnitelmissa vain löhötä ilta sohvalla ja kenties syödä vähän suklaata.

Avasin kuitenkin television, josta tuli Silminäkijä-dokumentti otsikolla Miehityksen lapset. Ohjelmaa katsoessani tuli palava tarve jakaa täällä valokuvia Länsirannalta. Ja koska aivot todellakin ovat jumissa, annetaan kuvien puhua puolestaan ja pidetään tekstin määrä vähäisenä. :)

Olin Betlehemissä tammikuussa ja sattumalta yksi monista bussiamme vastassa olleista taksikuskeista osasi sanoa sen taikasanan, jonka toivoimmekin kuulevamme: Banksy.

Tiesimme Banksyn käyneen Länsirannalla ja haaveissa oli nähdä edes jokin noista kuuluisista töistä. Sovimme taksikuskimme kanssa, että hän näyttää meille pari tunnetuinta työtä ja vie sitten Betlehemin vanhaan kaupunkiin.

Parin tunnetuimman työn lisäksi näimme paljon laajemminkin Länsirannan mieletöntä graffitisceneä. Ja tarinat joita taksikuskiltamme kuulimme olivat pysäyttäviä!

Taksikuskimme oli syntynyt ja kasvanut Aida Camp-nimisellä pakolaisleirillä. Hän vei meidät sinne graffiteja ihailemaan, mutta kertoi samalla myös elämästä leirillä.

Näimme leirin ainoan koulun, jonka ikkunat olivat kapeita ja korkealla katon rajassa, näimme koulun vieressä sijaitsevan mustaksi poltetun israelilaisten valvontatornin, koulun porttiin tornista ammuttujen luotien reiät…

Pääsimme lopulta myös taksikuskimme kotiin teelle. Koska koko perhe asuu samassa pihapiirissä tapasimme hänen äitinsä, sisarensa, veljensä ja tämän vaimon sekä liudan toinen toistaan suloisempia lapsia.

Alunperin aikomuksemme oli käyttää taksia vain matkalla bussipysäkiltä Betlehemin vanhaan kaupunkiin. Loppujen lopuksi taisimme istua taksissa ainakin pari tuntia.

Nuo muutama tunti tulevat säilymään mielessäni lopun elämääni ja toivon että jonakin päivänä voin palata Palestiinaan paremmalla ajalla ja tutkia tuota maata lisää. Ja toivottavasti  sinä päivänä konflikti on ohi ja palestiinalaiset ja israelilaiset voisivat elää sopuisammin.

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat joko taksikuskimme näyttämiä graffiteja tai kävelymatkalta Betlehemin vanhasta kaupungista Israelin raja-asemalle. Graffiteja on kaikkialla ja suurin osa niistä on todella taidokkaasti toteutettuja.

Saimme myös taksikuskimme yhteystiedot, joten mikäli joku tarvitsee hyvää ja luotettavaa kuljettajaa Länsirannan alueella voin antaa yhteystiedot ja todellakin suositella häntä!

Tämä teksti on osa Instagram Travel Thursdaytä. Kampanjasta voit käydä lukemassa lisää tapahtuman virallisten hostien blogeista: Running With Wild Horses, Kaukokaipuu ja Destination Unknown-blogeista. Instagramista kampanja löytyy hashtagilla #igtravelthursday.

Mainokset

4 Comments Lisää omasi

 1. Upeita, komeita, ihanan rosoisia maisemia. Ja Banksyn teokset ovat kyllä vertaansa vailla. (:

  Tykkää

 2. Teea sanoo:

  Upeita kuvia, katutaide kyllä kiinnostaa paljon. Ja melkoisen pysäyttävä matkakirjoitus sanoisinko.

  Tykkää

 3. Annika sanoo:

  Tää on ihan paras näistä igtt-postauksista! Onneksi kirjoitit, mutta tiedän tunteen ja nuo vaihtelevat kirjoitusfiilikset. Mua niin harmittaa, että vaikka Israelissa onkin tullut käytyä ja pyörittyä, niin en ikinä ole päässyt virallisesti Palestiinaan asti. Sitten joskus kun sinne asti pääsen, pyydän sulta taksikuskin yhteystiedot :)

  Tykkää

 4. BANKSY! Voi kun näkisin miehen kuvia joskus livenä, meidän olohuoneen pöydällä on pyörinyt kirja hänen teoksistaan iät ja ajat… Ja kaikki pisteet sulle että vielä tuollaisen päivän jälkeen lähdit kirjoituspuuhiin!! :)

  Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s