Instagram Travel Thursday: Berlengas ja miljoona kiukkuista lokkia

Näin kevään tullen on tullut taas pohdittua kesäloman suunnitelmia. Jonnekin reissuun on päästävä ja todennäköisesti lähden reissuun pitkästä aikaa yksin. Olenkin löytänyt itseni fiilistelemästä vanhojen reissujen kuvia ja päätin jakaa teille muutaman kuvan vuoden 2010 toukokuulta.

Edellisen kevään pidemmän reissun jäljiltä haaveilin jatkavani surffauksen opettelua. Halpojen lentojen, kaverin mahdollisten lomapäivien ja eurooppalaisten surfcampien ahkeran googlailun jälkeen kohteeksi valikoitui Portugal. Kaveri oli saanut surffauksesta riittämiin edellisenä keväänä ja lomaakin oli tarjolla vähemmän, joten kompromissina lähdin ensin noin viikoksi yksin reissuun ja lopuksi kaveri saapui pitkäksi viikonlopuksi Lissaboniin.

Surffaushan on Portugalissa mahdollista useammassakin paikassa. Halusin pysyä suhteellisen lähellä Lissabonia, joten kohteeksi valikoitui Peniche. Toki kyseinen viikko, jonka Penichessä vietin oli koko kevään tuulisin ja tällaisella aloittelijalla ei ollut mitään asiaa veteen laudan kanssa. Siis mitään! Millään lähiseudun rannalla! Hostellin omistaja, joka piti myös surffikoulua, kävi päivittäin pari kolme kertaa varmistamassa ettei kukaan aloittelija edes kuvittele menevänsä veteen.

Muutaman päivän jälkeen tilanne alkoi turhauttaa ja sanotaanko vaikka, ettei toukokuun alussa kalastuksesta ja turismista elävässä pikkukaupungissa ei hirveästi ollut tekemistä. Tein siis vaelluksia niemenkärjessä olevalle majakalle, kävin eksymässä ihmisten takapihoille sokkeloisessa rantakorttelissa, kuljin paikallisen koulubussin kyydillä ihmettelemässä lähikyliä ja ravintoloiden puuttuessa istuin illat hostellina toimivassa kerrostaloasunnossa kahden kreikkalaisen pojan kanssa. Joimme olutta, söimme papaijaa ja katsoimme BBC:n uutiskanavaa (koska DVD-soitin hajosi kun yritimme katsoa ainoaa hostellista löytämäämme elokuvaa: Kung Fu Pandaa).

Turhautumisen ollessa pahimmillaan, ilmestyi hostelliin pari valokuvausta harrastavaa tyttöä. Heidän suunnitelmansa oli lähteä seuraavana päivänä noin 15km rannikolta sijaitsevalle pienelle Berlengan saarelle kuvaamaan. Hostellin omistaja oli sitä mieltä, ettei lautta varmastikaan kulje kovan merenkäynnin vuoksi. Seuraavana aamuna päätin lähteä tyttöjen mukaan katsomaan josko saarelle olisi mahdollista päästä.

Suoranainen lauttahan meitä ei ollut odottamassa, mutta ei saarelle ollut meidän lisäksemme haluamassakaan kuin yksi paikallinen perhe. Venematka oli sanalla sanoen mielenkiintoinen, hostellin omistajan veikkaus neljän metrin aalloista ei ihan riittänyt. Aallot olivat 6-7m korkeita.

Perille kuitenkin päästiin ja kaikki merimatkan kauheudet häipyivät sen siliän tien! Paikka oli mieletön! Vietimme saarella upean päivän kiipeillen kallioilla, varoen pesiviä ja kiukkuisia lokkeja ja tutustuen saarelta löytyviin 1850-luvun majakkaan ja 1500-luvulla alunperin luostariksi rakennettuun raunioituneeseen linnoitukseen. Valokuvia tuli otettua paljon ja kadehdittua harmiteltua reissukavereiden järkkäreitä, kun itse yritin tallentaa maisemaa pokkarillani.

Päivä saarella kului kuin siivillä, mutta valitettavasti paluumatka mantereelle oli vielä edessä. Viimeinen kuvani saarelta, alla oleva ”lauttaamme” saaren luonnonsatamassa esittävä otos. Ei tosiaan ihan vastannut omaa käsitystäni lautasta ja 6m aallokko Atlantilla tuon purkin kyydissä oli sen verran rankka, että suoraan satamasta tuli käveltyä paikalliseen supermarketiin ja haettua muutama olut hermojen rauhoittamiseksi!

Tämä teksti on osa Instagram Travel Thursdaytä. Kampanjasta voit käydä lukemassa lisää tapahtuman virallisten hostien blogeista: Running With Wild HorsesKaukokaipuu ja Destination Unknown-blogeista. Instagramista kampanja löytyy hashtagilla #igtravelthursday. Itse seikkailen instagramin ihmeellisessä maailmassa käyttäjätunnuksella joh_hyy.

Mainokset

3 Comments Lisää omasi

 1. Me oltiin muuten tuolla Penichessä surffailemassa häämatkalla! Silloin kelit olivat mitä mainioimmat, harmi vaan ettei tullut käytyä tuolla Berlengan saarella. No, seuraavalla kertaa… :)

  Tykkää

 2. Ihania maisemia ja hauskankuuloinen seikkailu :) Portugali on mun haavelistalla ja onkin hyvin todennäköinen, kun asustelen tällä hetkellä Espanjassa. Nuo Portugalin jylhät rantakalliot on nähtävä omin silmin!

  Tykkää

 3. Katja sanoo:

  Aivan ihania kuvia! Ymmärrän hyvin tuon turhautumisen, säälle ei edes voi mitään. Onneksi oli mahdollisuus kokea tuo ihana saariseikkailu :)

  Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s