Instagram Travel Thursday: Venäjä, oletko valmis?

Huomenna me nimittäin tullaan.

Miten siistiä vihdoin päästä tälle hartaasti suunnitellulle ja viimeisen vuoden aikana paljon fiilistellylle ”perinteiselle” tyttöjen reissulle Pietariin. Reissua on siis suunniteltu noin kuusi vuotta, alkuperäinen idea oli lähteä Pietariin sitten, jos se suunniteltu nopea junayhteys Venäjälle joskus tosiaan tulee. Välissä on tosiaan tapahtunut paljon, esimerkiksi kummityttö ja pikkusisarensa, mutta nyt me mennään!

Kirjasto – fiilistelyjä

Tosin tiistaina oltiin jo peruuttamassa koko reissua. Reissukaverille iski ilmeisesti ärhäkkä vatsatauti, jonka kourissa päätyi vartiksi makaamaan työpaikkansa vessan lattialle, kun ei vain kivultaan pystynyt nousemaan ylös. Lääkäriaikaa odotellessa ehdittiin selvittelemään mahdollisuuksiamme saada rahoja jotain kautta takaisin, jos reissu pitäisi näin viime metreillä peruuttaa. Lääkäri kuitenkin määräsi roppakopallisen lääkkeitä ja pari päivää saikkua. Näiden ja ”mehän mennään vaikka mikä olis” -asenteen yhdistelmällä reissuun nyt ollaan lähdössä. Katsellaan sitten mitä tehdään ja kuljetaanko yhdessä vai erikseen, kaikki riippuen reissukaverin kunnosta ja jaksamisesta.

IMG_20140626_212054
Kotimatka – / sipulikupoli – fiilistelyjä

Alkuviikon masistelun jälkeen tämä päivä meinasi töissä mennä kokonaan reissuhehkuttamiseksi. Jaksoin repiä riemua jopa siitä, että mennään junalla eikä tarvi miettiä painorajoja. Ei sillä että nuo kolme paitaa, hame ja legginsit (sekä tietenkin säänmukaiseen pukeutumiseen kuuluvat lapaset) kokonaispainollaan kolkuttelisivat minkään lentoyhtiön rajoja. Hyvänä puolena tuossa puolityhjässä laukussa on se, että sinne sopi hyvin mukaan tämän kuun lukupiirin lukukirjakin. Tajusin nimittäin, että noin klo 22 nukkumaan menevä kahden lapsen äiti ja mun jalkapallolla sekoitettu päivärytmini ei välttämättä ole mikään toimivin mahdollinen yhdistelmä. :D

Ajoissa pakattu matkalaukku-fiilistelyjä
Ajoissa pakattu matkalaukku – fiilistelyjä

Tämän reissun kohdalla tein jotain, mitä en varmasti ikinä ole tehnyt. Pakkasin laukkuni nimittäin yli 12 tuntia ennen lähtöä! Normaalistihan pakkaaminen tapahtuu noin 2h ennen lähtöä. Ja mitä tästä ajoissa olemisesta sitten opittiin: Se ettei ajoissa pakkaaminen kannata! Laukussa on joka tapauksessa ne samat rievut, laturit ja meikkipussit sisältöineen. Nyt tosin on ollut aikaa panikoida sen puolesta, että mitähän matkasta jää. Normaalisti suoritan tämän panikoinnin matkan alkuvaiheessa (ja perillä totean että laukussa on edelleen ne kaikki samat vaatteet ja reissusälät kuin joka muullakin reissulla). Nyt kun aikaa on, on panikoinnillekin enemmän aikaa. Tähän mennessä on laukku tullut käännettyä ympäri vissiin neljä kertaa. Ja joka kerta tulos on sama: Sielä on EDELLEEN ne kaikki samat vaatteet ja reissusälät.

Uus käsilaukkukin lähtee messiin-fiilistelyjä
Uus käsilaukkukin lähtee messiin – fiilistelyjä

Pakkaamisen ja reissuvaatteiden suhteen olen tosiaan ”hieman” kaavoihin kangistunut. Kaverit, joiden kanssa on eniten tullut reissattua, pystyisivät varmasti jokainen pakkaamaan mun matkalaukun täysin ilman ongelmia. Ja muutkin voisivat vaan tarkastaa pakattavat vaatteet vanhojen reissujen valokuvista. Tällä kerrallakin tein niinkin suuria muutoksia, että vaihdoin lennosta huomiseksi suunnitellun mukavan matkavaatetukseni kahta elementtiä. Alunperin piti pukea farkkujen ja tennareiden kanssa harmaa t-paita ja musta villatakki. Vaihdoinkin sen muotoon musta t-paita ja harmaa villatakki. Tokihan kyseinen harmaa villatakki on se normaalistikin matkassa oleva, eli loppujen lopuksi tämä päätös oli täysin odotettu.

Kumpi huivi mukaan - ahdistusta
Kumpi huivi mukaan – ahdistusta

Toisenkin merkittävän muutoksen tein. Korvasin normaalin reissuhuivin uudella. Vanha huivi oli väriltään jotain beigen ja vihreän välimaastosta, ja materiaaliltaan paksu. Tämä uusi ja ohut puuvillan ja silkin sekoitus on pohjaväriltään beige ja siinä on vihreitä lehtiä. Kyllä, radikaali muutos ja vanhakin huivi on vielä laukun vieressä siltä varalta, etten kykene jättämään sitä pois matkasta… :)

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday-kampanjaa. Lisää tietoa aiheesta löydät Sadun blogista ja instagramissa kampanjaa voi seurata hashtagilla #igtravelthursday. Itse seikkailen instagramin ihmeellisessä maailmassa nimimerkillä @joh_hyy, ja mikäli hotellin luvattu langaton netti toimii niin varmasti lisää #perinteinentyttöjenreissu – fiilistelyjä löytyy sieltä tämän viikonlopun aikana.

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

  1. Ihanaa matkaa!!! Ja siis kuuden vuoden odotuksen jälkeen eihän tuollainen matka voi kuin onnistua :) Itsekin lähtisin mielelläni uudestaan Venäjälle, olen ollut siellä kerran parin viikon melontareissulla mutta maa nyt vain on niin valtava että näkemistä ja tekemistä riittäisi useamman vuodenkin ajaksi…

    Tykkää

  2. Siistiä, toivottavasti teillä on loistava reissu! :) Harmittaa ihan kun en ole itse vieläkään eksynyt Venäjälle asti, olisi varmaan korkea aika!

    Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s