Kesäretkiä

Koko kevään ja alkukesän odotin lomaa kuin kuuta nousevaa. Sitten on aikaa vaan olla eikä tarvi elää aikataulujen mukaan. No nyt kun lomaa on takana 1,5 viikkoa, on tuo vaan oleminen jäänyt aika vähälle. Ja loppulomalla se jää vieläkin vähemmälle… Onneksi elokuussa pääsee töihin lepäämään. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisaalta kaikessa kiireessään loma on ollut ihanan rentoa. Otin pienen varaslähdön lomaan ja pidin perjantain tasausvapaata. Päivällä ehti kivasti salille ja sen jälkeen kaverin kanssa lounaalle keskustaan. Sunnuntaina käytiin kummitytön, äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa Kirskaanniemessä retkellä.

Tältä reissulta löytyisi jaettavaksi vaikka miten monta kuvaa 2- ja 4-vuotiaista retkikokeista. Tyttöjen vanhemmat kuitenkin ovat linjanneet etteivät laita itse tai halua kenenkään muunkaan laittavan nettiin kuvia, joista heidän lapsensa ovat tunnistettavissa. Tätä kunnioittaen vain totean, että niin kuvauskohteet kuin kuvatkin ovat ihania. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varsinainen loma oli hyvä aloittaa lounaalla työkavereiden kanssa. Keskiviikon lukupiirin piti alkuviikon kaupungissa, mutta heti torstaina hyppäsin junaan ja lähdin Seinäjoelle koti-kotiin lomailemaan.

2014-07-07 13.29.32

Tangomarkkinoiden takia kaupunki oli perinteisesti taas iso liikenneruuhka, ja sai verenpaineen nousemaan noin nanosekunnissa. Paikallinen ABC-tarjosi tilannekomiikkaa parhaimmillaan/pahimmillaan. Pohjalainen liikennekulttuuri, jossa minä menen nyt yhdistettynä keski-ikäisiin mersun ratissa istuviin tangovieraisiin aiheutti erinäisiä läheltä piti-tilanteita. Hyvä syy siis paeta pois kaupungista.

2014-07-11 13.31.26

Perjantaina retkeiltiinkin ensin Kauhavan Kangasaittaan ja sieltä Alahärmän PowerParkiin, tai tarkemmin sen viereen avattuun ”hienoon kauppakeskukseen”. No joo, sanotaanko vaikka ettei kannata vaivautua ja ellen olis etukäteen tiennyt en olisi tuohon rakennelmaan osannut liittää sanoja hieno tai kauppakeskus. Vähän liikaa oli matkittu Tuurin hotelli/ruokakauppa yhdistelmää ja se muovinen marmori-jäljitelmä nyt vaan voitaisiin kieltää lailla! Mutta oli sielä ihan hyvää pitsaa, muuta ei kasvissyöjälle listalta löytynytkään.

2014-07-11 14.01.54

Härmästä jatkettiin Ylistaroon Wanhaa Markkia ihmettelemään. Kyseessä siis on perinteinen pohjalainen maatalo, jota isännöi ja emännöi taiteilijapariskunta. He ovat perustaneet tilalleen eläinten vanhainkodin ja muutaman euron maksua vastaan pääsee eläimiä katselemaan ja rapsuttelemaan.

2014-07-11 16.45.07

Äitee naureskeli, että onhan täälä kaikki muutkin lastensa kanssa. Muiden lapset vaan on noin 5-vuotiaita. Tilalta löytyy vapaana vaeltavia eläimiä, lampaita ja ankkoja, mutta myös poni ja vuohi. Lisäksi omista aitauksistaan löytyi niin pupuja, mikrosika Onni, hevosia, kalkkunoita jne. Kohderyhmä näille olivat varmasti ne 5-vuotiaat, mutta kyllä sitä itsekin piti päästä pupuja rapsuttelemaan ja ihastelemaan.

2014-07-11 16.51.05

Wanhalta markilta matka jatkui Leväluhdan rautakautiselle kalmistolle. Tuo paikka oli kuitenkin niin kiinnostava, että taidan kirjoitella siitä joskus oman postauksensa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leväluhdasta tie vei Orisbergin kartanoa ja kirkkoa ihmettelemään. Isonkyrön metsien keskeltä löytyy yhtäkkiä Engelin suunnittelema kirkko ja kellotapuli. Erityisesti tuo tapuli pylväineen on outo näky perinteisiin pohjalaisiin kirkkoihin tottuneelle. Mutta kaunishan tuo on ja kauniilla paikalla.

Orisbergin kellotapuli

Orisbergistä ajeltiin Ilmajoen kautta takaisin Seinäjoelle. Ilmajoella tehtiin kuitenkin nopea stoppi Ilkan kentällä ja käytiin varmaan 15 vuoden tauon jälkeen tekemässä lähempää tuttavuutta niin Raivaajapatsaan kuin Ilkan patsaankin kanssa. Nämä on niitä kohteita, jotka ovat tuttuakin tutumpia mutta joissa ei juurikaan tule pysähdyttyä.

Äitini puolen koko suku on kotisin Ilmajoelta, ja ennen kuin Ilkan kentän viereinen silta suljettiin tuli sitä pitkin ajettua oikeastaan aina hautausmaalla tai sukulaisissa käydessä. Kuitenkaan näitä tuttuja patsaita ei pysähdytty katsomaan, koska ne olivat siinä niin lähellä. No nyt pysähdyttiin ja pakko myöntää, että samaltahan ne näytti kuin silloin 15 vuotta sitten. Luulisi, että Ilmajoen musiikkijuhlien viereisiä historiallisesti kiinnostavia kohteita esiteltäisiin jotenkin joko paikan päällä tai netissä. Mutta ei, onneksi nämä ovat niitä kohteita, joista kuuli ummet ja lammet lapsena mummin ja paapan auton takapenkillä ja musiikkijuhlien kökkäväen tiellä pyöriessä. :)

Mainokset

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s