Instagram Travel Thursday: Paikallisten elämää tirkistelemässä

Kesän BalkanTour alkoi Dubrovnikista ja päättyi Dubrovnikiin. Onneksi aloitin matkani tähän kaupunkiin tutustumisella, sillä paluumatkalla parin viikon Bosniaan ja Montenegroon rakastumisen jälkeen tuo turistirysä ei enää tuntunutkaan yhtä kivalta. Liikaa turisteja, liikaa rahastusta, liikaa hintaa ihan kaikessa…

Ensimmäisenä kokonaisena reissupäivänäni seikkailin Dubrovnikin vanhassa kaupungissa. Olin etukäteen selvittänyt vähän, mitä kaupungissa kannattaisi tehdä. Jokaisessa paikassa käskettiin kiipeämään kaupungin muureille. Vaikken kovin korkealla yleensä viihdykään, ovat tämän kaltaiset kohteet pakollisia aina kun niihin pääsee. Tiedä sitten johtuuko se lapsuudesta ja nuoruudesta Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla vaiko rakkaudesta punaisiin tiilikattoihin. Todennäköisesti molemmista.

Vaikka tämä kävelyretki vanhan kaupungin muureilla on varmasti yksi suosituimmista aktiviteeteista Dubrovnikissa, niin voin suositella sitä. Hintaa tällä lystillä oli muistaakseni noin 15 euroa ja toisin kuin monissa muissa kaupungeissa, Dubrovnikissa koko vanhan kaupungin pääsee kiertämään ympäri. Itse taisin käyttää tähän reissuun lähemmäs kaksi ja puoli tuntia, mutta nopeammin olisi varmasti ehtinyt ellei olisi jäänyt ihmettelemään kaikkia ja kaikkea mitä näki.

Harmittavasti tuona päivänä keli ei ollut paras mahdollinen. Lämmintä oli varjossakin lähes +35, mutta taivas oli pilvessä. Loppumatkasta alkoi vielä sataa vettäkin. Olo oli kuin höyrysaunassa… Toisaalta ei siinä enää auringonpaistetta olisi kaivannutkaan! Mutta valokuvien kannalta se sininen taivas olisi kuitenkin ollut mukavampi. :)

Muurilla kiertäessä pääsee lähelle paikallisten elämää, pyykit kuivuvat talojen väleissä ja muurin vieressä sijaitsevissa puutarhoissa mummot kitkevät rikkaruohoja mustissa mekoissaan. Dubrovnikin kaltaisessa elävässä vanhassa kaupungissa nämä kävelyretket ovatkin parhaita. Juuri tuo paikallisten elämän tirkistely on ainakin omasta mielestäni kiinnostavaa. Se, että Dubrovnikin kaltaisessa turistirysässäkin eletään normaalia elämää iloineen ja suruineen. Ja siedetään niitä tuhansia ja taas tuhansia turisteja, jotka käyvät ihmettelemässä sitä elämää vierestä. Olisi kiinnostavaa päästä itse hetkeksi elämään tuota elämää. Testaamaan esimerkiksi sitä riittäisikö pokka omien alusvaatteideni kuivaamiseen parin metrin päässä turistien kulkureitistä.

Vinkkinä muurille voin antaa sen, että etenkin kuumana päivänä mukaan kannattaa ottaa useampikin vesipullo. Jos muurille kiipeää Pile-portilta, on lähtöpaikan vieressä suihkulähde jossa vesipullonsa saa täytettyä ilmaiseksi. Ja mikäli pulloa ei ole mukana, sellaisia kannattaa ostaa vaikka parikin alhaalta vanhasta kaupungista. Muurilla puolen litran vesipullon hinta nimittäin kohoaa huimiin hintoihin ja portaiden kiipeäminen tuossa kuumuudessa pakottaa juomaan. Eli ellet halua menettää rahojasi kuten allekirjoittanut, ota riittävästi vettä mukaan!

Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday-kampanjaa ja voit seurata niin matkablogien kuin instagraminkin kautta. Instagramissa kampanjan hashtag on #igtravelthursday.

Mainokset

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s