Pietarin valkeassa kesäyössä

Viime kesänä tein hyvän ystäväni kanssa viikonloppureissun Pietariin. Kaupungista tietoa etsiessämme törmäsimme yllättävään tietoon Nevan ylittävien siltojen avaamisesta. Niin hassulta tuo ajatus koko kaupungin liikenteen sekoittamisesta tuntui, että mekin päätimme lähteä paikan päälle tilannetta ihmettelemään.

IMG_20150305_195530

Siltojen avaamisen aikataulut löytää parhaiten internetistä. Yritimme kysyä hotelliltamme asiasta, mutta mitään järkevää vastausta ei tullut. Onneksi netti on tänä päivänä helposti saavutettavissa niin hotelleissa kuin monissa muissakin kohteissa. Siltojen avaaminen tapahtuu porrastetusti, ja ainakin viime kesänä turistialueen näyttävimpien siltojen avaaminen tapahtui vähän yhden jälkeen yöllä. Koska hotellimme sijaitsi lähes Eremitaasin naapurissa, oli meidän helppo käydä hotellilla suihkussa ja ottamassa välikuolema ennen rannalle lähtöä.

IMG_20150305_200404

Nevan rantakatu oli lauantai-iltana täynnä ihmisiä, mutta löysimme lopulta kapean kaistaleen tyhjää kaidetta ja jäimme sen varrelle nojailemaan ja ihailemaan maisemia. Olimme tosiaan lähes Eremitaasin kohdalla seuraamassa näytelmää, eli näimme niin kauniin Dvortsovyy most-sillan kuin huomattavasti massiivisemman Troitsky most-sillankin tähystyspaikaltamme. Kävelimme vielä pienen lenkin ja kävimme ihastelemassa Troitsky most-siltaa lähempääkin.

IMG_20150305_200526

Jos siltojen avaaminen tuntui ajatuksena hassulta, oli Nevaa pitkin kulkevien alusten seuraaminen hämmentävää! Toki tiesin joen merkittäväksi kulkureitiksi, mutta olin kai kuvitellut sen olleen sitä joskus historian hämärissä, peruskoulun oppikirjojen ja Kaari Utrion romaanien sivuilla. Mutta siinä ne jättimäiset tankkerit ja konttialukset seilasivat kauniisti valaistujen siltojen ”läpi” sulassa sovussa turisteja kuljettaneiden veneiden  ja armeijan alusten seassa. Neva näköjään on merkittävä väylä tänäänkin ja siltojen avaamiselle on muitakin perusteita kuin turistien viihdyttäminen! Jos vielä joskus satun Pietariin kesäaikana, aion ehdottomasti palata Nevan rannalle tätä hämmentävää näytelmää ihailemaan!

IMG_20150305_195353

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday-kampanjaa. Lisää tietoa aiheesta löydät täältä ja instagramissa kampanjaa voi seurata hashtagilla #igtravelthursday. Minut löydät instagramista nimimerkillä @joh_hyy.

Mainokset

One Comment Lisää omasi

  1. Upeita nämä yökuvat! Pietari on myös omalla ”tuonne on pakko pakko päästä” kohdelistalla, tuonne olisi kiva itsekin lähteä kameran kanssa.

    Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s