Instagram Travel Thursday: Keukenhofin kukkaparatiisi

Vietin viime viikolla talvilomaa ja lähdin reissuun toiveenani löytää keväisempiä kelejä ja maisemia. No, kelit Amsterdamissa ja Brysselissä eivät varsinaisesti olleet mitä hain. Luxembourgissa taas paistoi aurinko, mutta kaupunki muutoin ei ollut sitä mitä hain… Mutta Keukenhofin maailman kuulusta puutarhasta löytyi mielettömiä kevätkukkia!

IMG_20150402_163512

Kyseessä on maailman tunnetuimmaksikin nimitetty tulppaaninäyttely Hollannissa lähellä Lissen kylää. Puisto on auki vuosittain vain pari kuukautta ja tuona aikana puistossa ehtii vierailla noin 100 000 vierailijaa joka viikko.

IMG_20150324_195224

Tänä vuonna puisto avautui yleisölle 20.3. eli neljä päivää ennen vierailuamme. Puistoon istutetaan yhteensä kolme ”kerrosta” tulppaaneja ja muita sipulikasveja, joten koko kauden ajan kukkia on tarjolla. Suurimmat kukkamäärät ja erityisesti tulppaanit kukkivat kuitenkin toukokuussa juuri ennen puiston sulkemista.

IMG_20150402_163600

Sesongin alussa olivat erityisesti krookukset, narsissit ja hyasintit. Etenkin suomalaiselle jouluun yhdistyvät hyasintit tuntuivat erikoisilta näin pääsiäisen aikaan. Olin puistossa jenkkitytön kanssa ja eräässä kukkia esittelevässä tilassa yritinkin selittää hänelle miten siellä tuoksui samalta kuin suomalaisissa supermarketeissa juuri ennen joulua. Paikka siis oli täynnä juurikin hyasinttejä. Astmaatikkona poistuin paikalta sen verran nopeasti ettei mielettömän värisistä hyasinteista tullut edes kuvia napattua.

IMG_20150402_163858

Jokaisena vuonna Keukenhofin kukkaistutuksilla on myös jokin teema. Tänä vuonna tuo teema oli Vincent Van Gogh, jonka kuolemasta tulee tänä vuonna 125 vuotta. Tämä teema näkyi erityisesti sisätilojen taiteessa, mutta myös niin kutsutussa Selfie Gardenissa, jossa mekin tottakai nappasimme muutaman selfien…

IMG_20150324_195323

Etukäteen Keukenhofiin matkustaminen mietytti. Olin nimittäin poikkeamassa sieltä Amsterdamista lähtiessäni ja matkalla Brysseliin. Keukenhofin nettisivuilta on helppo ostaa erilaisia lippukomboja, mutta ne yleensä sisältävät bussimatkat eli tarkoittavat paluuta samaan paikkaan josta oli reissuun lähtenyt. En halunnut tuhlata rahojani tähän, joten jokin muu ratkaisu täytyi keksiä. Lopulta päädyimme matkustamaan junalla Schipholin lentokentälle, josta tiesimme bussien Keukenhofiin kulkevan. Lentokentän kirjakaupasta saimme liput samalla hinnalla kuin netistäkin olisimme ne saaneet ja busseja kulki noin 10 minuutin välein.

IMG_20150324_195419

Puistossa aika kului valokuvatessa ja kukkia ihmetellessä sekä tottakai perinteisiä hollantilaisia vohveleita maistellessa. Kiertelimme puiston lähes kokonaan läpi ja lopulta päädyimme vielä leikkikentän kiipeilytelineiden verkkoihin parantamaan maailmaa. Aikaa lentokentältä lentokentälle kului noin kolme tuntia, eli se mitä olimme vierailulle suurin piirtein varanneetkin. Täydessä kukassa olevaan puutarhaan varaisin ehkä tunnin enemmän, etenkin jos haluaa pitää puistossa ruokataukoja.

IMG_20150402_163633

Kokonaisuudessaan puisto oli ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka, vaikkei se vielä täydessä kukassa ollutkaan. Noin kuukauden kuluttua vastassa olisi varmasti täysin erilainen kukkameri. Tuolloin myös puiston ulkopuolella avautuvat tulppaanipellot olisivat kukassa. Nyt ruskean pellon keskeltä nousi vain yksi kaistale keltaisia krookuksia Se mikä puistossa yllätti oli lopulta sen pienuus, olimme molemmat kuvitelleet puiston pinta-alaltaan suuremmaksi. Aikaa kului kuitenkin jo kukkalajikkeiden nimille hihitellessä! Ehdottomiksi suosikeiksi nousivat toisessa kuvassa esiintyvät ’Sensual Touch’ -krookukset sekä ’Dutch Master’ -narsissit. Erinäisiä 90-luvun teknobändeiltä tai niiden biiseiltä kuulostavia lajikkeita tuli bongattua päivän aikana! :D

IMG_20150402_163404

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday-kampanjaa. Lisää tietoa aiheesta löydät täältä ja instagramissa kampanjaa voi seurata hashtagilla #igtravelthursday. Minut löydät instagramista nimimerkillä @joh_hyy.

Mainokset

6 Comments Lisää omasi

 1. Ihan mieletöntä kukkaloistetta! Nyt alkaa olla sellainen fiilis että kevät saisi saapua Norjaankin…. :)

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Kukkaloisto oli kyllä mieletön, eikä tosiaan lähellekään vielä parhaimmillaan! Oli aika karu paluu arkeen, kun kotiin palatessa Tampereella olikin mittari nollassa ja räntää tuli vaakatasossa…

   Tykkää

 2. säppä sanoo:

  Oi mikä värien loisto! Kaunista. :)

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Kiitos! :)

   Tykkää

 3. Ihania, kukat <3! Tykkään kuvata kukkia, joten toi olis aika passeli paikka visiitille :D

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Tuonne kannattaa ehdottomasti lähteä vierailulle jos tykkää kuvata kukkia! Ja etenkin silloin kun tulppaanipellot Keukenhofin ulkopuolella on kukassa. Ne olisi kiva nähdä joskus itsekin, mutta onhan ainakin hyvä syy palata (tuonnekin)! ;)

   Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s