Instagram Travel Thursday: Jään tänne

En tiedä koska näin sen kuvan ensimmäisen kerran, mutta siitä on kauan. Varmaankin se oli jokin iskän tai papan erälehti tai -kirja, joita lapsena selailin. Kuvassa oli teräväpiirteisiä tuntureita ja niiden edessä pieni lampi. Takana laaja erämaa tuntureineen. En tiedä miksi tuo kuva teki niin suuren vaikutuksen, mutta tiesin sen nähtyäni että tuon maiseman aion jonakin päivänä nähdä itse.

Ja tänä kesänä näin sen. Kiipesin huipulle, istuin alas ja vain ihailin. Niitä teräväpiirteisiä tuntureita – Nattasia. Sitä pientä Sukkulalampea, joka todellisuudessa olikin paljon isompi kuin olin kuvitellut. Sitä takana aukeavaa erämaata, jossa olin viime päivät viettänyt.

Ihailin paljon muutakin, sellaista mitä se lapsuudessa nähty kuva ei osannut kertoa. Ihailin etelässä aukeavaa avaraa aapojen ja järvien täyttämää maisemaa. Ihmettelin toori-muodostumia, joiden päältä maisemat näki vielä paremmin. Vanhana maanmittarina jaksoin innostua vähän liikaakin vanhan radioantennin suuntalevystä.

Kävin toki myös huipulta löytyvässä päivätuvaksi muutetussa palovartijan tuvassa kirjoittamassa vieraskirjaan ja sammutin samalla edellisten retkeilijöiden kaminaan jättämät tulet. Mikä ihmisiä oikein vaivaa..?

Lähinnä vain istuin ja ihmettelin. Ihailin avaraa maisemaa. Ajattelin sitä miten helppo tunturissa on hengittää. Olen aina kokenut tuntureiden laet ja synnyinseutuni peltolakeudet yhtä voimakkaasti. Ne osoittavat ihmisen pienuuden. Opettavat nöyräksi luonnon edessä. Otin noin miljoona valokuvaa. Ja olin sitä mieltä että jään tänne. Täällä on hyvä.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday-kampanjaa. Lisää tietoa aiheesta löydät täältä ja instagramissa kampanjaa voi seurata hashtagilla #igtravelthursday. Minut löydät instagramista nimimerkillä @joh_hyy.

Mainokset

5 Comments Lisää omasi

 1. Oi kyllä! Luonnossa on ihmisen hyvä olla :)

  Tykkää

 2. Tunnistin jo pikkukuvasta, että nyt on bloggaaja päässyt Lapin kenties kauneimmalle tunturille. :) Nattasilla olen käynyt ja sieltä myös pariin otteeseen kirjoittanut. Tuonne on kiva viedä etelän vieraita ja käydä vaikka ex-tempore viikonloppuna päivämatkalla. :)

  Tykkää

 3. On mahtavaa, kun voi toteuttaa pitkäaikaisia haaveita. Jonkin kuvan näkemisestä minullakin voivat matkasuunnitelmat saada alkunsa. :)

  Tykkää

 4. Ihania tunturitunnelmia… Ja vaikka Suomen Lappiin ei tie nyt viekkään, odotan jo innolla syksyn patikointireissuja Norjan kotimaisemissa! :)

  Tykkää

 5. Marikaw sanoo:

  Ihanan tunnelmallista. Luonnossa on huippua vaan just rauhoittua ja fiilistellä upeaa maisemaa.

  Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s