Instagram Travel Thursday: Poluilla, teillä ja pitkoksilla

Polku Kirskaanniemessä
Polku Kirskaanniemessä

Kuten varmaan jokaisella, kännykkä kulkee nykyään oikeastaan aina taskussani. Sillä on niin helppo napata kuva tilanteessa kuin tilanteessa. Osa noista kuvista tulee ladattua instagramiin, mutta suurin osa jää puhelimen ja pilvipalvelun kätköihin odottamaan parempia aikoja eli poistamista. Sama tilannehan on tänä päivänä myös digikuvilla. Kuvia on helppo napata vaikka ja miten, mutta suuri osa niistä unohtuu arkistojen kätköihin.

Birgitan ja Kaarinan polut kotinurkilla
Birgitan ja Kaarinan polut kotinurkilla
Talvinen lenkkipolku minuutti ennen otsalampun hyytymistä
Talvinen lenkkipolku minuutti ennen otsalampun hyytymistä

Olin viime perjantaina äiteen kanssa retkeilemässä Isojärven kansallispuistossa. Kuten normaalisti kuvia tuli napsittua niin kameralla kuin kännykälläkin. Jossakin vaiheessa komensin äiteen pysähtymään ja päästämään edelleen, jotta saisin kuvan nätistä polusta. Pääsin kulkemaan ensimmäisenä, mutta kuulin myös huomautuksen siitä ettei jokaista Suomen polkua, pitkospuuta ja tietä välttämättä tarvitsisi kuvata.

Pitkokset Paukanevalla
Pitkokset Paukanevalla
Kulkusilta Ryövärinkuopalla
Kulkusilta Ryövärinkuopalla

Yritin sanoa vastaan, mutta lopulta kotona päädyin selailemaan kännykkäni kuvasaldoa. Sen jälkeen tietokoneeni kuvasaaliita vuosien varrelta. Lopulta vilkaisin myös instagram-tiliäni. Ja ei, niissä ei ole kuvaa jokaisesta maamme polusta, tiestä tai pitkospuureitistä (koska en ole kaikkia kulkenut) mutta onhan näitä ehtinyt kertyä.

Kyrönkankaan museotie Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistossa
Kyrönkankaan museotie Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistossa
Erilainen polku Sarajevossa - olympialaisten vanha kelkkailurata
Erilainen polku Sarajevossa – olympialaisten vanha kelkkailurata

Myös maamme rajojen ulkopuolelta…

Erilainen polku Tukholman kattojen yllä
Erilainen polku Tukholman kattojen yllä
Polku Durmitorin kansallispuistossa Montenegrossa
Polku Durmitorin kansallispuistossa Montenegrossa

Pidän kävelemisestä ja sen filosofisesta luonteesta. Valitsemansa reitin mutkineen ja esteineen, sekä niiden takaa avautuvine uusine maisemineen voi nähdä suurenakin viisautena – tai sitten vain polkuna. Päivästä ja mielentilasta riippuen.

Polku Etelä-Pohjanmaalla
Polku Etelä-Pohjanmaalla
Umpeenkasvanut polku kotinurkilla
Umpeenkasvanut polku kotinurkilla

Jos jotakuta muuten kiinnostaa lukea kävelemisestä, niin täältä löytyy aihetta käsittelevä klassikko: Henry Thoreaun Walking. Itse latasin teoksen puhelimeeni luettavaksi niillä matkoilla jotka taitan muutoin kuin jalan. Myös John Muirin luontoa ja kävelemistä käsittelevät teokset ovat lukulistalla. Olisiko kenelläkään vinkata muita kävelemiseen liittyviä teoksia?

Polku UKK-puistossa
Polku UKK-puistossa

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday-kampanjaa. Lisää tietoa ja osallistumisohjeet löydät täältä ja instagramissa kampanjaa voi seurata hashtagilla #igtravelthursday. Minut löydät instagramista nimimerkillä @joh_hyy.

Mainokset

8 Comments Lisää omasi

 1. Wau, mikä tuo ”polku” Tukholman kattojen yllä on? Nyt heräsi uteliasuus! Minäkin haluan!

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Kyseessä on ’kattokävelyn’ reitti. :) Osallistuin pari vuotta sitten tuollaiselle Riddarholmenin saarella tehtävälle retkelle, jossa oppaan johdolla kierrettiin kattoja pitkin ihailemassa maisemia ja kuuntelemassa tarinoita.

   Pakko myöntää, että koko retki oli kyllä pieni pettymys. Sateisella säällä maisemat eivät olleet kovinkaan kummoiset ja kuljettava reitti oli todella lyhyt, arvelisin että se oli vain 300-400 metrin luokkaa. Opas oli kyllä asiansa osaava ja kansainvälisessä ryhmässä oli hauska kiertää ja höpötellä niitä näitä, mutta en tuota välttämättä lähtisi kovin monelle suosittelemaan… :)

   Tykkää

 2. Hei tuo kattokävely reissu näyttää ihan mielettömältä, en ollut siitä koskaan kuullutkaan! Vaikka nyt kun luin koko kommenttisi loppuun, annetaan olla…. :) Ja kävelyreissuissa on kyllä taikansa, nautin juuri melkein kolmesta viikosta haikkailua Färsaarilla, teki hyvää sekä kropalle että mielelle!

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Juu, kattokävely oli ideana tosi kiva ja kiinnostava, mutta toteutusta olisi varmaan voinut vielä miettiä… :) Färsaaret oli varmasti upea paikka vaeltaa ja mitä olen matkaasi sosiaalisesta mediasta seurannut niin komeita maisemia riitti jokaiselle päivälle!

   Tykkää

 3. Juuri naureskelin miehelle, että puolissa maisemakuvista näkyy hänen selkänsä, kun hän kävelee aina edellä ja minä perässä. Joskus komennan myös kameran taakse odottelemaan :)

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Omistakin kuva-albumeista noita selkäkuvia löytyy vuosien takaa. Jossakin vaiheessa vain totesin sen pelkän polun mieluisammaksi kuvauskohteeksi ja päädyin aina valtaamaan jonon ensimmäisen paikan. Pitäisikin varmaan välillä jättäytyä sinne perälle, niin saisi vaihtelua näihin kuviin… :)

   Tykkää

 4. veerabianca sanoo:

  Kaunis aihe ja kauniita kuvia! Tuo Tukholman polku oli ainut itselleni entuudestaan tuttu, ja aivan hirvittävä sellainen kun itse eksyin katolle kamalassa lumimyrskyssä :D

  Tykkää

  1. Johanna sanoo:

   Apua, niille katoille lumimyrskyssä! En välttämättä olisi suostunut menemään! :D Itse epäröin jo vesisadettakin, vaikka ei se enää siellä katolla pelottanut kun huomasi ettei niiltä ritilöiltä jalka minnekään lipeä…

   Tykkää

Sano jotain, jooko...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s