Mustikassa

Polun varresta noukkimatta jätettyjen mustikoiden määrä on suoraan verrannollinen alueen hyttyspopulaation tiheyteen. Että terveisiä Valkmusasta, täällä et kulje yksin! (Kirjoitan lisää puiston itälaidasta kunhan pääsen yli lentävien ystävien aiheuttamasta ketutuksesta…)

Niitä pieniä eroja…

Tasan kuusi vuotta sitten istuin Óbidos -nimisen kaupungin yläpuolelle kohoavan linnan muureilla edessäni mansikkainen caipirinha ja maisemat alas keskiaikaiseen kaupunkiin. Tänään istun toimistolla edessäni tietokoneeni kaksi näyttöä ja vesipullo… Hyvää syntymäpäivää minä!

Läheltä on hyvä aloittaa…

Sivistyksestäni on aina löytynyt lintujen mentävä aukko. Tänäkin aamuna kahvini äärellä seurasin ikkunan takana kinastelevia lokkeja. Ulkonäön ja koon perusteella tiesin lokkeja olevan kahtakin eri lajia, mutta siihen tietoni näistä siivekkäistä sitten jäivätkin. Hain lintukirjat keittiön pöydälle ja siirryin istumaan lähemmäs ikkunaa. Vajaan vartin tarkkailun tuloksena tiedän naapurustossani asuvan ainakin naurulokin ja harmaalokin. Aiemmin on jo käynyt selväksi että ”saan” jakaa…